MORAMO DA SE POBRINEMO DA SE POVRIJEDE ĐOKOVIĆ, ALKARAZ I SINER! Da li je ovo ikome smiješno? Nadalova izjava ZGROZILA svijet tenisa!

24. 04. 2024 - 13:27 | Tenis

Toni Nadal, bivši trener i stric proslavljenog španskog tenisera Rafaela Nadala, govorio je o trenutnoj formi svog bratanca i otkrio kakve su šanse da Španac trijumfuje na predstojećem Rolan Garosu.

Odmah na startu razgovora htio je da ispadne duhovit, pa je u "šali" prešao granice dobrog ukusa i njegova šokantna izjava privukla je veliku pažnju teniske javnosti.

"Naravno da Rafa može da osvoji Rolan Garos, ali prvo treba da se pobrinemo da se povrede Alkaras, Đoković, Siner i ostali", rekao je u šali za španski "As" Toni i nastavio:

"Svi znamo da nije igrao skoro godinu dana. Kada se pojavio na terenu u Barseloni, bilo je to oko 700 dana bez igre na šljaci".

Toni vjeruje da će Rafa napraviti dobar rezultat u Pariz, ako uspije da podigne formu u narednim nedjeljama.

"Još mjesec dana je do početka Garosa. Ako uspije da tijelo dotjera fizički tamo gdje treba, biće mu potrebno samo nekoliko mečeva ali uz uslov da žrijeb za nekoliko prvih kola u Parizu ne bude težak. Na Australijskom openu prije dvije godine pričao sam sa njim poslije dva-tri kola i pomislio sam da ne može nikoga dobrog da pobijedi. Nije se dobro kretao. Ali nekako je stigao do četvrtfinala i sve se promijenilo. Osvojio je titulu. Od tada su prošle dvije godine, sada je sve mnogo teže. Ali ja vjerujem u njega".

Naravno, najvažnije je da ostane zdrav.

"Nadam se neće imati probleme, to je bitno. Proces adaptacije je dobro počeo, sada je bitno da odigra dovoljno mečeva do početka Garosa. Dodatna teškoća je što neće biti nosilac, tako da može u ranoj fazi, možda već u prvom kolu, da igra protiv Alkarasa ili Sinera ili bilo kog drugog veoma opasnog", rekao je Toni Nadal.