POPULARNIJA OD JOKIĆA I LEBRONA: Nova zvijezda je rođena - dresovi "planuli", a dobija smiješnu platu

16. 04. 2024 - 13:39 | Košarka

Američka košarkašica Kejtlin Klark (22) najzaslužnija je što je ženska košarka "eksplodirala" i postala čak gledanija od najbolje muške, preciznije NBA lige. Mečevi na kojima je igrala Kejtlin Klark obarali su rekorde gledanosti u SAD, pokazali čak da je popularnija od Nikole Jokića ili Lebrona Džejmsa, a ono što je interesantno je da sve do prethodne noći ona nije bila čak ni profesionalna košarkašica.

Do sada je igrala za univerzitet iz Ajove, a sada ju je Indijana izabrala kao prvu na WNBA draftu. Na velikoj svečanosti u Bruklinu, nije postojala nikakva dilema da će Klarkova biti prvi izbor Indijane, a kolika je njena popularnost najbolje govori da su u prvim satima poslije drafta već "planuli" njeni dresovi.

Ono što "bode oči" je će Kejtlin Klark u svojoj prvoj sezoni kao "ruki" zaraditi svega 76.535 dolara, odnosno za četiri sezone pripašće joj 338.056 dolara. To je više nego što pojedini igrači u NBA ligi zarade i za nedjelju dana što govori da je i dalje velika razlika između muške i ženske košarke, iako je u jednom trenutku - baš zbog nje - postala i popularnija od one u kojoj svake večeri viđamo superstarove koje Srbiju čekaju na Olimpijskim igrama.Naravno, zbog svoje popularnosti Klarkova će zaraditi sigurno milione od marketinga i zbog toga ne mora da brine. Ostaje da se jedino vidi da li će njena dominantnost na koledžu moći da se "pretoči" i na profesionalnu košarku, gdje su od njega očekivanja ogromna. 

Podsjetimo, Klarkova je četiri godine bila na Ajovi i nije mogla u WNBA sve do 22. godine, kako su inače pravila. U svojoj posljednjoj sezoni imala je prosjek od 31,6 poena, 8,9 asistencija i 7,4 skokova.

(mondo.ba)