BORDO TIM ČEKA KONAČNU ODLUKU: Iduće sedmice zasjeda Apelaciona komisija, na "meniju" žalbe iz FK Sarajevo

16. 04. 2024 - 10:46 | Drugi pišu >> Fudbal

Krajem mjeseca marta održana je Disciplinska komisija NFSBiH gdje je glavna tema bila prekinuta utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca, a izrečene su i kazne.Fudbaleri i stručni štab Sarajeva tada su napustili teren nekoliko minuta prije kraja utakmice. Glavni razlog bilo je njihovo nezadovoljstvo suđenjem Matea Muse, a revolt su pokazali napuštanjem terena.Nakon detaljnog pregledavanja svih izvještaja službenih lica donešene su i sankcije za Bordo tim.Tako je FK Sarajevo kažnjen sa 22.000 KM, predsjednik kluba Ismir Mirvić je kanjen zabranom vršenja funkcije u trajanju od jedne godine i novčanom kaznom od 2.000 KM.

Također kaznu je dobio i trener Simon Rožman uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, kao i Senijad Ibričič koji je kažnjen zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM.Također Bordo zimu su oduzeta tri boda u prvenstvu, a pomenutu utakmicu Kupa Takmičarska komisija NFSBiH je registrovala rezultatom 3:0 u korist FK Borac.

FK Sarajevo je imao pravo žalbe, koje je iskoristio, a neslužbene informacija do kojih smo došli govore da će se u ponedjeljak 22. aprila održati sjednica Aplecione komisije NFSBiH na kojoj će se razmatrati pomenute žalbe od strane FK Sarajevo.

Da li će Apelaciona komisija uvažiti žalbe iz FK Sarajevo, odnosno da li će doći do određenih promjena što se tiče visine kazne, saznat ćemo iduće sedmice. Slična situacija je bila i sa FK Velež koji je zbog nereda na utakmici protiv Borca 2021. godine također bio pod sankcijama.Nakon žalbi novčana kazna od 10.000 maraka smanjena je na 6.000 maraka, dok je tadašnjem predsjedniku FK Velež Šemsudinu Hasiću umanjena kazna zabrane obavljanja funkcija u nogometu s dvije godine na godinu i pol.

Također, Rođeni su "pomilovani" tako što su umjesto prvobitne zabrane igranja na svom stadionu šest utakmica, kažnjeni igranjem šest utakmica na svom stadionu bez prisustva publike. No, kazna oduzimanja tri boda je ostala na snazi.