Grbavicom bez kontrole ne smije proći ni mrav: Manijaci pripremaju iznenađenje za Horde zla?

14. 04. 2024 - 17:02 | Drugi pišu >> Fudbal

MUP Kantona Sarajevo je 152. sarajevski vječiti derbi shvatio kao niti jedan do sada što potvrđuju i dešavanja ispred stadiona Grbavica nekoliko sati pred utakmicu.  Ispred doma FK Željezničar vladaju nezapamćene mjere osiguranja, blokirane su brojne ulice i policija vrši pretres praktično svakoga ko se pojavi u blizini stadiona.

Na posljednjem derbiju igranom na stadionu Grbavica nije bilo navijača Sarajeva zbog incidenata prije susreta, pa sada MUP KS ništa ne želi prepustiti slučaju.

Bulevar Ivice Osima je odavno blokiran, postavljenna je tampon zona, dok je pristuan i određen broj policijaca koji su zaduženi da sve protekne bez problema.Na samom ulazu na stadionu vrše se rigorozne kontrole i teško se sjetiti jedne klupske utakmice u bh. fudbalu da je osiguranje bilo kao danas na Grbavici. Inače, navijači Sarajeva, popularne Horde zla su već krenule prema Dolini ćupova gdje bi ih moglo dočekati iznenađenje koje će im prirediti Manijaci.

Špekuliše se da bi na ogradama mogli završiti klupska obilježja koja su Manijaci u prethodnom periodu oteli od Hordi zla.

Protekih mjeseci u Sarajevu je zabilježeno niz incidenata između dvije najbrojnije navijačke skupine u BiH, pa ne čudi zašto je MUP KS shvatio ozbiljnost situacije.Iz FK Željezničar je ranije tokom dana saopšteno da su sve ulaznice rasprodane i sigurno je očekivati istinski spektal na sarajevskom hramu fudbala.

Posljednji derbi Plavi su riješili u svoju korist bez većih problema kada je bilo 3:0 i sigurno će Bordo momci tražiti osvetu za taj bolan poraz.

I večerašnja utakmica koja počinje u 20 sati će biti od velikog značaja za oba tima, domaćinu u borbi za opstanak, gostima u borbi za izlazak na euroscenu.