Nove selektorske promjene u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

12. 04. 2024 - 11:06 | Drugi pišu >> Fudbal

N/FS Bosne i Hercegovine neće nastaviti saradnju sa Admirom Raščićem i Dubravkom Orlovićem na mjestu selektora omladinskih reprezentacija

Reprezentacije Bosne i Hercegovine do 17 i 19 godina, Admir Raščić i Dubravko Orlović, neće dobiti novi ugovore na svojim aktuelnim pozicijama selektora, potvrđeno je za naš portal od izvora bliskog Izvršnom odboru N/FS Bosne i Hercegovine.

Admir Raščić je na mjesto selektora U17 reprezentacije stigao u zimu 2023. godine umjesto Nedima Jusufbegovića. Raščić se ipak nije previše proslavio na klupi nacionalnog tima. Reprezentaciju je vodio na 17 utakmica, te ostvario svega tri pobjede, uz šest remija i osam poraza. Dubravko Orlović je mjesto U19 selektora preuzeo u septembru kada je Mario Ivanković dobio prekomandu u A tim Zmajeva. Iza sebe ima dobre, ali neuspješne kvalifikacije u Norveškoj. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je završila kao druga u Elitnoj grupi kvalifikacija, iza Norveške, sa četiri osvojena boda i po mnogima ovo je bila jedna od najboljih reprezentativnih akcija U19 reprezentacije u posljednjih nekoliko godina, ali pošto iz grupe ide na Evropsko samo jedna reprezentacija u ovoj starosnoj kategoriji, onda je Norveška jedina otišla na Evropsko prvenstvo.

Uskoro se očekuje i imenovanje njihovih nasljednika.