Mlada zvijezda priznala: Platio sam da odem iz Partizana

10. 04. 2024 - 15:27 | Košarka

Tristan Vukčević, doskorašnji košarkaš Partizana koji je usred sezone napustio crno-bijele i otisnuo se put NBA lige gdje igra za Washington Wizardse, otkrio je detalje rastanka sa timom iz Humske.

Vukčević je u Partizan stigao iz Real Madrida u januaru 2022. godine, i sa crno-bijelima je potpisao višegodišnji ugovor, ali je za te dvije godine imao veoma ograničenu ulogu u timu, pa je uprkos povremenim bljescima prosečno bilježio 8.1 poen uz 3.2 skoka po meču u ABA ligi, dok je u Euroligi u sezoni 2023/2024 imao 4.2 poena i 2.3 skoka po utakmici.

Po odlasku u Wizardse Vukčević je počeo da pruža veoma dobre partije, pa nakon perioda adaptacije na posljednjih nekoliko mečeva je ubacio 14, 15, 17 i 11 poena, zbog čega je dobio velike pohvale NBA šampiona, dok je mnoge oduševilo i zakucavanje „u lice“ LeBronu Jamesu.

A u intervjuu sa novinarom Tonijem Canamerasom, Vukčević je otkrio i detalje odlaska iz Humske.

“Mnogo više mi se sviđa ovdje. Brže je, igrate slobodno, više se zasniva na napadu i na talentu“, rekao je Vukčević.

Uslijedilo je pitanje Canamerasa:

“Čak si i dao novac da odeš iz Partizana. Zašto si odlučio da to uradiš usred sezone? Pogotovo jer si prvi put otišao u NBA, što igrači uglavnom rade ljeti?“

Na šta je Vukčević odgovorio:

“Želio sam to da uradim jer sam tako odlučio, jer mi se nije sviđalo u Partizanu, bile su to dvije teške godine. Kada se šansa ukazala, rekao sam ‘Ne zanima me, platit ću i to je to'“.

A na pitanje zbog čega je u Partizanu bilo teško, rekao je:

“Da, pa… Mnogo toga se dogodilo, ali ne želim da idem previše u detalje. Nisam igrao mnogo i nisam se osjećao udobno na terenu“, dodao je on u razgovoru za Mundo Deportivo.

Vukčevića je 2023. godine odabrao tim iz Washingtona u drugoj rundi kao 42. pika.