CITYJU "KLECAJU KOLJENA": Pep pred duel s Arsenalom ostao bez najvažnijih igrača

28. 03. 2024 - 14:07 | Druga strana sporta

Krajem ove sedmice očekuje nas veliki derbi u okviru 30. kola engleskog Premiershipa kada će se na Etihadu sastati Manchester City i Arsenal. Definitivno je jasno da se okršaj ‘Topnika’ i ‘Građana’ čeka sa ogromnim nestrpljenjem jer se radi o timovima koji direktno učestvuju u borbi za šampionsku titulu u Engleskoj.

Nema dileme da Arsenal u plavi dio Manchestera stiže prepun elana i motiva jer izabranici Mikela Artete žele zadržati lidersku poziciju u najjačem prvenstvu svijeta.

S druge strane, Pep Guardiola na klupi Manchester Cityja se suočio sa ogromnim problemima. Minula reprezentativna pauza je za španskog stručnjaka bila prava katastrofa, obzirom da je u istoj zbog povreda ostao bez nekoliko prvotimaca.

Tako nekadašnji trener Barcelone neće moći da računa na Edersona, Johna Stonesa i Kylea Walkera. Osim njih, pod upitnikom su se našli još Kevin De Bruyne, Jack Grealish i Matheus Nunes.

Zaista užasne vijesti za Pepov stručni štab i navijače aktuelnog engleskog i evropskog prvaka, dok se čini kako je ovo prava prilika za velikana s Emiratesa da napravi novi pozitivan rezultat protiv ljutog rivala.