Potvrđena smjena Pilava s pozicije predsjednika UFSIKS-a: Verifikovani novi članovi

28. 03. 2024 - 10:43 | Druga strana sporta

Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo donijelo je odluku kojom su potvrđene promjene u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS), saznaje Klix.ba.
Nakon što je 22. januara održana vanredna skupština na kojoj je za novog predsjednika udruženja umjesto Elmira Pilava izabran Adis Mulahasanović trajale su polemike između smijenjenih i novoizabranih članova o validnosti skupštine, a Minsistarstvo je na kraju utvrdilo da su sve odluke dosnesene u skladu sa Statutom Udruženja i da su ispunjeni uslovi za upis novih funkcionera.

Novi predsjednik je Adis Mulahasanović, čovjek koji je donedavno sudio utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu.

Kako saznajemo, po automatizmu će Mulahasanović kao novi predsjednik Udruženja Pilava zamijeniti u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Što se upravnog odbora tiče, novi saziv čine Haris Baković kao potpredsjednik te Irfan Peljto, Merima Čelik, Ensar Tičić, Semir Sarajkić i Deni Čatibović.

Benjamin Deljković je na poziciji predsjednika Skupštine naslijedio Seada Kulovića.

Također, došlo je do promjene na mjestu sekretara Udruženja, pošto će tu ulogu umjesto Admira Šehovića sada obnašati Emsel Krupalija.

Ovo rješenje je konačno i nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor, tužbom kod Kantonalnog suda u Sarajevu u roku od 30 dana.

Nakon svega, čini se da su sudije napravile prvi korak u pokušaju da sarajevskom nogometu vrate barem dio starog sjaja, a mnogo toiga će svakako zavisiti od predstojećih predstojećih izbora u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo.