NEOČEKIVANO: Najgori trener u historiji’ će nakon EURO-a voditi giganta od milijardu eura, rivali se podsmjehuju

27. 03. 2024 - 20:21 | Druga strana sporta

Engleski selektor Gareth Southgate našao se na nikad većem udaru tamošnje sportske javnosti zbog načina komandovanja momčadi od koje se očekuje da osvoji ovogodišnji EURO u Njemačkoj.

‘Gordi Albion’, iako ima jednu od najsnažnijih momčadi na Starom kontinentu, ne igra ubjedljiv nogomet zbog čega navijače krive Southgatea kojeg nazivaju ‘najgorim trenerom u historiji’.

No, on kao da se obazire na činjenicu da godinama kao selektor tako moćne selekcije ne osvaja ništa jer će mu ta pozicija pomalo nestvarno donijeti još jedan zavidan posao.

Sun Sport prenosi da je Southgate glavni kandidat za klupu Manchester Uniteda čiji novi vlasnici u potpunosti vjeruju u njegov trenerski kvalitet.

Da stvar bude gora (tako smatraju navijači ovog giganta), selektor će se sobom dovesti cijeli stručni štab Engleske, što je sa druge strane kod najvećih rivala izazvalo opravdani podsmijeh.

53-godišnjak u skromnoj trenerskoj karijeri još uvijek nije osvojio nijedan trofej, a prije Engleske je radio kao trener Middlesbrougha.

Treba li ‘Crvenim đavolima’ zaista stručnjak ovog kalibra, ili je vrijeme za novu eru nogometa pod INEOS-om, zaključite sami.